Ketten kapták idén a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat

Új keretrendszer finanszírozási háttér alapján ítélték oda 2023-ban a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat: három évtized után ezúttal csak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) osztott ki elismerést. Emiatt a zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen a 18 pályázó közül csak ketten kaphatták meg a bruttó 1,2 millió forintos ösztöndíjat és az iparjogvédelmi továbbképzést. A nyertesek végül Dénes Petra és Telegdi Balázs lettek.

Dénes Petra esete azt bizonyítja, hogy 35 éves korig érdemes minél többször pályázni, hiszen ő ezúttal már második alkalommal valósíthatja meg elképzeléseit az ösztöndíj segítségével. Dénes Petra tavaly fenntartható divatkiegészítő kellékek termékfejlesztése, termékcsalád tervezésével nyert, míg idén ezen a projektjén dolgozhat tovább.

Telegdi Balázs a Rákossy Glass Kft.-vel gyártói együttműködésben építészeti, alternatív üvegújrahasznosítási pályázatával érdemelte ki az ösztöndíjat.

Friss ösztöndíjasainknak gratulálunk! Azoknak pedig, akik ezúttal nem részesültek elismerésben, továbbra is azt javasoljuk, pályázzanak minden évben, hiszen most is számtalan olyan elképzelés érkezett be a felhívásra, amely a jövőben még részesülhet ösztöndíjban.

2023/05/12