Jelentkezz a WORTH partnerségi pályázatára!

Ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat második felvonásában textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket.

A WORTH az egyetlen olyan európai projekt, amelyben a designerek, a kis- és középvállalkozók, a gyártók és a tech szféra szolgáltatói egymással együttműködve fejlesztenek ki innovatív, dizájnközpontú üzleti ötleteket. A program fókuszában olyan, az életmódhoz kapcsolódó iparágak állnak, mint például a divatipar, a lakberendezés vagy belsőépítészet.

A projekt inkubációs programot is magában foglal, így segítve a KKV-kat új üzleti lehetőségekhez jutni. Ennek keretében a program résztvevői akár 10.000-20.000 eurós anyagi támogatásban, valamint üzletstratégiai és technológiafejlesztési mentorálásban is részesülhetnek, de igénybe vehetnek jogi tanácsadást is a szellemi tulajdonjoggal és annak védelmével kapcsolatos kérdésekben. A WORTH ezen felül részvételi lehetőséget biztosít szakmai kiállításokon, és segít a KKV-knak fontos szakmai kapcsolati hálók kialakításában is.

A COSME a 2017 és 2021 között futó WORTH I program népszerűsége és sikerei után - melynek első pályázati körében magyar részvétellel zajló projektek is kiválasztásra kerültek - most elindította a WORTH II-t, amelynek első felhívására a New European Bauhaus szellemiségét követve fenntartható, esztétikus és inkluzív projekteket várnak.

Az első felhívásra 2022. február 2-ig lehet jelentkezni.

2021/12/02