INNOVATIVE BY DESIGN. HUNGARIAN DESIGN HIGHLIGHTS

Innovative by Design címmel az utóbbi évek innovatív magyar designeredményeit bemutató kiállítás nyílt a tegnapi napon a bécsi Designforumban.

A kiállítás a kimagasló magyar designeredményeket elismerő nemzeti díj, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Magyar Formatervezési Díj utóbbi öt évének elismert alkotásaiból mutat be válogatást. A friss elismerteket felvonultató tárlat képet ad a magyar design aktuális trendjeiről, folyamatairól, egyben a díjpályázat negyven éves jubileuma előtti tisztelgés is. A magyar kreatívipar dinamikus fejlődését mutatja, hogy egyre több szervezet, vállalkozás ismeri fel a designban rejlő lehetőségeket. Ennek a folyamatnak kiemelkedő példáit ismeri el a tízéves Design Management Díj, melynek legfrissebb elismertjei szintén megtekinthetőek a tárlat részeként.

A megnyitón Severin Filek, a designaustria igazgatója, a Magyar Nagykövetség képviseletében pedig Lilik Gábor köszöntötte az egybegyűlteket. Mindketten kifejezték örömüket, hogy a jubileum alkalmából a kimagasló magyar design eredmények ismét bemutatkozhatnak az osztrák nagyközönség előtt.

A kiállítást Osvárt Judit, a Design Hét Budapest kurátora, a Magyar Formatervezési Tanács tagja nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az itt bemutatott projektek hű képet adnak a mai magyar design sokszínűségéről, súlypontjairól, úgy mint orvosi- és egészségmegőrzést szolgáló eszköz és járműtervezés, tervezőgrafika, valamint Budapest, a kreatívipar szerves fejlődését ösztönző atmoszféráját. Végül köszönetet mondott a kiállítás megvalósításában közreműködő designaustria és Magyar Formatervezési Tanács munkatársának.

 

A kiállítás megtekinthető: 2019. március 20 - április 28. designforum Wien,

Museumsquartier, Museumsplatz 1. Bécs

 

Fotó: Mohai Balázs

2019/03/20