Graduation Projects 2022

A nemzetközi felhíváson a visegrádi országok egyetemein, illetve egyéb külföldi egyetemeken végzett cseh, lengyel, szlovák és magyar diákok grafikai és design diplomamunkái mérettethetik meg magukat. A felhívás meghirdetésében évről-évre szakmai partnerként közreműködik a Magyar Formatervezési Tanács.

A bírálóbizottság munkájában az MFT felkérésére magyar delegáltként Balogh Balázs (studio That’s it) és Laufer Ferenc (Flying Objects) vettek részt 2022-ben. Közreműködésüket ezúton is köszönjük!

A négy ország szakmai zsűrije online értékelte a beérkezett diplomamunkákat, a kiválasztott alkotások 2023. március 10-én nyíló kiállításon ismerheti meg a nagyközönség. A kiállítás március 11. és május 28. között látogatható, helyszíne a lengyelországi Cieszyn Zamek Cieszyn design központja.

A március 10-én, pénteken 16 órai kezdettel megrendezett megnyitó online, élőben követhető: https://www.facebook.com/graduation.projects.GP

A 2022-es seregszemle magyar kiválasztottjai az alábbi frissen végzett tervezők, gratulálunk nekik!

2D kategóriában:
Fülöp Szabolcs – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Szendrei Anna – Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Eger

3D kategóriában:
Feil Liza – Budapesti Metropolitan Egyetem
Jiang Erzsébet – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

A zsűri a négy országból összesen huszonkilenc diplomaprojektet választott ki, amelyek a Graduation Projects honlapon részletesen is megtekinthetőek.

2023/03/10