Graduation Projects 2020

A Graduation Projects keretében 2020-ban is megmérethették magukat a négy visegrádi ország frissen diplomázott hallgatói formatervezés és grafika kategóriában, amelyből a nemzetközi zsűri összesen 30 pályamunkát választott be a kiállításra.

A tárlat szimbolikus megnyitója a kiállított diplomaprojekteket bemutató kisfilmek online premiervetítésével zajlik március 20-án, 15 órától. A kiállítás fizikailag a lengyelországi Zamek Cieszyn Orangerie épületében március 19. és május 7. között látogatható az aktuális járványhelyzet függvényében, illetve megtekinthető online a projekt weboldalán: https://www.graduationprojects.eu/en/projects/2020

A formatervezés kategória (3D) bírálóbizottsága: Laufer Ferenc (Flying Objects, Magyar Formatervezési Tanács), Czesława Frejllich (2 + 3D), Ewa Gołębiowska (Cieszyn Castle), Anna Stránská (Czech Design), Michal Latko (Latko) és Marian Lassak (Slovak Design Center).

Grafika kategória (2D) bírálóbizottsága: Agata Korzeńska (Idee), Balogh Balázs (studio That's it., Magyar Formatervezési Tanács), Filip Tofil (STGU), Filip Blažek (TYPO) és Marcel Bencik (1977, Slovak Design Center).

A seregszemlén idén is bemutatnak néhány kiváló magyar diplomamunkát: 3D kategóriában Király Adrienn és Szalai Bálint (mindketten Moholy-Nagy Művészeti Egyetem), 2D kategóriában pedig Kovács Mónika, Szőcs Eszter (mindketten Moholy-Nagy Művészeti Egyetem), Csiby-Gindele Botond (Eszterházy Károly Egyetem) és Horák Enikő (Budapesti Metropolitan Egyetem) projektjeit.

 

Gratulálunk nekik!

 

A Graduation Projects 2021-ben is elérhető lesz az idén diplomázó hallgatók számára. A tervezetten nyáron publikált felhívás immáron a 20. pályázat lesz. A felhívásról a Magyar Formatervezési Tanács kommunikációs felületein is hírt fogunk adni.

További információk, érdekességek: facebook.com/Graduation-Projects

 

/A Meghívó kattintásra nagyítható/

 

2021/03/18