Design Management Díj 2017

A Design Management Díj, mely felhívásával 2009 óta évről évre monitorozza a hazai intézmények, vállalatok, szervezetek designmenedzsment tudatosságát, majd felmutatja a kiváló eredményeket, működési stratégiákat, idén a kiemelkedő, tradicionális értékekre és szakmai tudásra újító módon építő HAMERLI / 1861 Pécsi Kesztyűmanufaktúra tevékenységét díjazta.

Négy további szervezet elismerő oklevélben részesült sikeres tevékenysége elismeréseként: a Félegyházi Pékség, Kreinbacher Birtok, MAACRAFT- Miskolci Autista Alapítvány és a Medence Csoport Kft. Ezek a márkák a designt nem kizárólag a versenytársaktól való megkülönböztetésre használják, hanem a szűkebb környezetüket meghatározó értékek feltárására és ezek megosztására is. Identitásuk kialakításánál szociális, kulturális, történelmi, földrajzi és egyéb értékek összességéből építkeznek, ami olyan hozzáadott értéket eredményez, amely bármilyen szektorban gazdasági és közösségi sikert eredményez.

Ezzel lezárult a Design Management Díj idei pályázata, melynek jelenleg utókommunikációja zajlik.

2018-ban ünnepeljük az MFT által alapított elismerés tízéves jubileumát. A Tanács a felhívást jövő tavasszal ismét meghirdeti, várva a designmenedzsmentet alkalmazó, legalább öt éve sikeresen működő szervezetek jelentkezését, illetve jelölésüket. 

2017/11/06