Design Hét Budapest 2017: START

A Design Hét Budapest legfontosabb célja a design értékének, gazdasági és társadalmi szerepének tudatosítása, a design iránti bizalom növelése és a terület szereplői közötti kommunikáció erősítése.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt releváns programokat kínáló eseménysorozatra idén október 6. és 15. között kerül sor, középpontjában a design területén pályakezdő tehetségek, a kis- és középvállalkozások, a piacra lépés állnak.

A ’START’ mottó mentén szerveződő programban kiemelt figyelmet kap a vállalkozásfejlesztés - többek között - a fiatal designereket bemutató kiállítások, előadássorozat, workshop pályakezdőknek, induló vállalkozásoknak: gazdasági, üzleti, kommunikációs alapismeretek építve az MFT Start Up Guide projektjére, a “Találj befektetőt!” program, a három éve népszerű program folytatása, melynek során már befektetőt talált, sikeres designvállalkozások bemutatkozó előadásai után designerek és befektetők közötti közvetlen találkozókra is lehetőség nyílik. 

Ahogy figyelmet kap a re-start, a karrierváltás, újrakezdés témaköre is.  A hagyományos design túrák és nyitott stúdiók idén a startupokra, induló designvállalkozások bemutatására, irodáira, műhelyeire fókuszálnak.

A rendezvénysorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szakmai felelőse és lebonyolítója a Magyar Formatervezési Tanács.

További információ:

designhet.hu,
facebook.com/budapestdesignweek,
instagram.com/budapestdesignweek

 

A teljes program

Design Hét Budapest 2017 programfüzet

Kiemelt programok

Smart Design Workshop

"Akit a vonat szele megfogott"
Szentpéteri Tibor Ferenczy Noémi- és többszörös
Magyar Formatervezési Díjas tervezőművész pályáját
bemutató könyvének bemutatója.

PARADIGMAVÁLTÁS:KREATÍVIPAR — DIGITALIZÁCIÓ
Workshop és Szimpózium

 

 

 

2017/04/13