Akár 2250 eurónyi támogatás a kkv-k szellemitulajdon-jogainak érvényesítésére

Az Európai Bizottság és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által támogatott Ideas Powered for Business Kkv-alap olyan, unió területén működő kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szól, amelyek szellemitulajdon-jogi stratégiájukat kívánják fejleszteni, és szeretnék megvédeni szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten. A támogatás 2022-ben is elérhető és azoknak a kkv-knak segít, amelyek a szellemitulajdon-jogaikat szeretnék érvényesíteni.

Szellemi tulajdonának védelme a digitális korban elengedhetetlen. Ez az egyetlen jogszerű módja annak, hogy megakadályozható legyen az egyedi ötletek, termékek vagy szolgáltatások engedély nélküli másolása vagy felhasználása. A szellemi tulajdon védelme számos különböző vagyontárgyra terjedhet ki, beleértve a védjegyeket, a formatervezési mintákat, a szabadalmakat, a vállalati arculatot, a termékeket, a szolgáltatásokat és a folyamatokat.

A 2022. január 10-én nyíló pályázat során egy-egy vállalkozás legfeljebb 2250 eurónyi visszatérítést nyerhet el – ez a szellemi tulajdonnal kapcsolatos tevékenység típusától (pl. védjegyoltalom, formatervezési-mintaoltalom, szabadalom) függően 50-90 százalékos visszatérítést is jelenthet.

A Kkv-alap pályázattal kapcsolatban további információk az alábbi oldalon érhetők el:
[[https://euipo.europa.eu/ohimportal/hu/online-services/sme-fund]]

2022/01/10