Ilyen volt az idei nemzetközi Design Világnap

A design folyamatosan velünk van: a használati tárgyaktól a várostervezésen és az építészeti tereken át a mindennapi életünket meghatározó gazdasági, társadalmi, kulturális és környezeti fejlődés területeire is hatással van. A World Design Organisation 1957 óta szervezi hálózatba a nemzetközi designszakmai szervezeteket. Az idén 15. alkalommal megrendezett Design Világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az területre és segítse a designtudatosságot.

A WDO tagszervezetei világszerte panelbeszélgetéseken, workshopokon, formatervezési versenyeken, kiállításokon, és kapcsolatépítő eseményeken várták a kreatívipari vállalkozások képviselőit és a design úttörő vállalkozásai iránt érdeklődő nyilvánosságot egyaránt. A Design Világnapja eseményein a WDO elsősorban azokra a designtudatos vállalati stratégiákra fókuszált, amelyek kiemelkedő vezetői modelljüknek köszönhetően nemcsak gazdasági sikereket érnek el, de hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

A június 28. és 29-én megvalósult 24 órás hibrid eseményen több, mint 70 beszélgetésre és előadást tartottak, amelyeken a világ minden tájáról érkező tervezők, közösségi- és felsővezetők, valamint fiatal vállalkozók mutatták be új, inspiráló vezetői megközelítéseiket. A WDO központi témájához a hazai társszervező, a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) „Design – Üzlet – Jóllét” témájú előadással, valamint kerekasztal-beszélgetéssel is kapcsolódott.  A budapesti ONYX Alkotói térben 2022. június 29-én a Manooi és az ONYX osztották meg üzleti modelljüket és gazdasági sikerüket is meghatározó vezetési stratégiájukat, tanácsaikat. A program keynote előadója és moderátora Fehér Zsolt HR szakértő, a Hogan Assessments Nemzetközi igazgatója volt.

2022/07/01