Hungarian Design Award Winners 2019

Product category

TEQBALL SMART

Fotó/Photo: TEQBALL LTD.
Designer(s): TEQBALL Ltd. – Teqball mérnöki csapat, BORSÁNYI Gábor, GATTYÁN György, HUSZÁR Viktor Dénes, Co&Co CO&CO DESIGNCOMMUNICATION, HELLO WOOD, TÓTH Máté Ügyfél: TEQBALL LTD. Manufacturer: TEQBALL LTD.
Névjegy

A Teqball One asztal mint sporteszköz (és a Teqball mint új sportág) néhány évvel ezelőtt indult világhódító útjára. A Smart utótag a legújabb modell esetében az összecsukhatóságra utal. Konstrukciós megoldásai nemcsak a minimális helyigényű, teljesen összecsukott állapotot teszik lehetővé, de azt is, hogy az asztalt félig kinyitva egyszemélyes játékhoz használjuk. A Teqball újdonságértékét már megjelenésekor nemzetközi szabadalmak védték, amelyekre nagy szükség is volt a nemzetközi piacok meghódításához. A bel- és kültérben is használható asztal két térfelét egy a háló szerepét betöltő plexilap választja el egymástól. Az asztal formai megjelenése kompakt; könnyen mozgatható, nagy szilárdságú és időjárásálló anyagokból készült. A Teqball többféle különleges labdajátékra is alkalmas sporteszköz; az asztali futballon túl például új szabályrendszerű tenisz és pingpong is játszható rajta.

Bírálóbizottsági indoklás

A Teqball SMART egy lenyűgözően megtervezett, innovatív sporteszköz, a Teqball ONE asztal összecsukható változata. Erre az asztalra épül a teqball, az új futballalapú sport, de négy másik sportot (teqis, teqpong, qatch, teqvoly) is lehet játszani ezen a fantasztikus asztalon. Ha csak az egyik felét hajtjuk fel az asztalnak, akkor egy olyan falat, függőlegesen íves felületet kapunk, amelyről a labda visszapattan, és így további játékra és gyakorlásra ad lehetőséget, akár egyedül is. A Teqball asztalon első pillantásra is látszik az átgondolt, minden részletre kiterjedő tervezői és termékfejlesztői munka, legyen szó a logóról, a termék színvilágáról, az anyagválasztásról, vagy éppen a csomópontok kialakításáról. A formatervezés mellett a termék kivitelezése is kompromisszumok nélküli. A Teqball asztal a legmagasabb minőségi és tartóssági igényeknek megfelelően készül, az összecsukhatóságnak köszönhetően könnyen szállítható bárhová, tárolása minimális helyet igényel, UV-álló, vízálló, így külső és belső helyszínen egyaránt használható. A Teqball a márkaépítés tökéletes iskolapéldája, az egységes arculat felfedezhető a weboldaltól a terméken keresztül a cégautókon át egészen a legapróbb részletekig. A Teqball SMART asztal semmivel sem összetéveszthető, egyedisége kiemelkedő, sikerre ítéltetett a világpiacon.