Lezárult a "Közöd? Van!" címmel kiírt szellemitulajdon-védelmi pályázat

A tavalyi nagysikerű diákpályázat nyomdokait követve, november elején indult a "Közöd? Van!" címet viselő szellemitulajdon-védelmi kampány, aminek célközönsége ezúttal a felsőoktatásban tanuló tanár szakos hallgatók voltak. A kampány két része a Találd meg/ki/fel! pályázati Facebook oldalon zajló posztokra épülő kvízjáték, valamint a tanár szakos hallgatóknak kiírt pályázat voltak. Pályázni lehetett bármilyen játékos feladattal, projekttel, óravázlattal, ami a közoktatásban a szellemitulajdon-védelemhez kapcsolódóan dolgoz fel valamilyen témát.

A posztokat öt héten keresztül idén is több ezren követték. A két kvízjáték fődíja egy Ipad3 volt, aminek boldog tulajdonosa a jó választ adók között történt sorsolásban Bakos Diána lett.

A pályázatra nagy számmal érkeztek szépen kidolgozott, alapos munkák. Itt a legjobbnak Lőrincz Andrea, a Miskolci Egyetem hallgatójának pályázata bizonyult, aki a szerzői jogról és a plágiumokról készített játékos projektet.

További díjazottként egy-egy 30.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapott egy együtt pályázó hallgatópáros, Iván Katalin és Muri Eszter, a Debreceni Egyetem hallgatói, akik szabadalmakról és feltalálókról csináltak kártyajátékot általános- és középiskolás diákoknak.

A hivatal jövőre is folytatja az immár három éve futó kampánysorozatot a közoktatásban részt vevők - tanárok, diákok és leendő tanárok - részére, hogy felhívja figyelmüket a szellemitulajdon-védelem jelentőségére a mindennapi életben.

2015/11/27