Közép-magyarországi vállalkozások is kérhetik az SZTNH minősítését az új VEKOP 2.1.1-15 jelű pályázathoz

Megjelent a Széchenyi 2020 keretében a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című (VEKOP-2.1.1-15 kódszámú) felhívás, melynek keretében a közép-magyarországi székhellyel rendelkező vállalkozások pályázhatnak kutatás-fejlesztési célú projektjeik támogatására.

Hasonlóan a GINOP 2.1.1-15 jelű pályázathoz, a pályázó kérheti a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától (SZTNH), hogy minősítse a támogatandó projektet abból a szempontból, hogy a projekt keretében végzett tevékenységek kutatás-fejlesztésnek tekinthetők-e; továbbá meghatározza kérelemre a projekt ipari kutatási és kísérleti fejlesztési tevékenységeinek arányát is. Az SZTNH minősítés továbbra is opcionálisan kérhető, azonban a támogató általi tartalmi ellenőrzés során az SZTNH által minősített tevékenységek típusa automatikusan elfogadásra kerül.

A felhívás célja a közép-magyarországi vállalkozások kutatás-fejlesztési tevékenységének növelése, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik. Ennek érdekében a vállalati ipari kutatás, kísérleti fejlesztés, illetve innovációs tevékenységek kerülnek támogatásra állami társfinanszírozással. A fejlesztés megvalósulásának helyszíne kizárólag a Közép-magyarországi régió területe. A maximum támogatás összege 500 millió Ft; a tervezett keretösszeg 5 milliárd Ft.

A pályázat 2016. február 29-től nyújtható be, javasoljuk ezért a vállalkozások számára, hogy az SZTNH előtti minősítési eljárást – amennyiben élni kívánnak ezzel a lehetőséggel − már a pályázat megnyílását megelőzően, kellő időben indítsák el.

2016/01/27