Koncepció a használatiminta-oltalmi szabályozás módosítására

A szellemi tulajdon védelmére 2013-ban elfogadott nemzeti stratégia (a Jedlik-terv) a belföldi iparjogvédelmi oltalomszerzés esélyeinek javítása érdekében stratégiai célként határozta meg a használatiminta-oltalmi rendszer továbbfejlesztési lehetőségeinek feltérképezését és az ügyfelek igényeihez igazodó finomhangolását.

Ennek megvalósítása érdekében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) 2015 novemberében a használati minták oltalmáról szóló 1991. évi XXXVIII. törvény felülvizsgálatának irányairól szóló előzetes vitaindító anyagot tett közzé egy kérdőív formájában.

A konzultáció során a szakmai és társadalmi szervezetektől, valamint a mintaoltalmi rendszer használóitól számos észrevétel érkezett. A beérkezett válaszok alapján az SZTNH kialakította a használatiminta-oltalmi szabályozás módosítására vonatkozó koncepciót, amely ide kattintva tölthető le.

Kérjük, hogy a koncepcióval kapcsolatos észrevételeiket 2016. május 31-ig elektronikus úton küldjék meg a hasznalatiminta [169] hipo [961] gov [961] hu címre.

2016/04/22