LG MONITOR PROJEKT 2006-2007

Az Icsid (Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége) vezetőségének tagjai különleges felkérést kaptak az LG Electronicstól. A márka egy vadonatúj projektet indított útjára Artistic Proposal (Művészi Ajánlások) néven, melynek keretében monitorok tervezésére kérte fel a szakembereket. A formabontó darabok, a németországi Hannoverben, 2006. március 9-15. között megrendezett CeBIT alkalmával kerültek bemutatásra.

"Az LG büszkén mutatta be az Icsid tagjai által készített alkotásokat" jelentette ki Jae-jin Shim az LG Electronics Inc. alelnöke, a Vállalati Formatervezési Központ vezetője. "Nagy örömünkre szolgál, és megtiszteltetésnek vesszük, hogy az Icsid vezetősége vállalta a részvételt."

A művészi ajánlások más aspetktusból vizsgálják a monitorokat. A hozzáadott művészi értéknek köszönhetően lehetővé válik, hogy a termék és a felhasználó között egyfajta érzéki tapasztalatcsere jöhessen létre. A funkció mellett a látvány, a vizualitás is kiemelt szerephez jut, hiszen a legmodernebb technológia nem feltétlenül helyez kellő hangsúlyt az esztétikai értékekekre. A megoldás a felhasználók rejtett vágyainak felfedezése és igényeik azonosítása volt. Az LG igyekezett kiterjeszteni a termékorientált gondolkodásmód határait, s kísérletet tett arra, hogy új, bensőségesebb viszony alakulahasson ki a fogyasztó és a termék között.

Az elkészült monitorok megtekinthetők az Icsid honlapján.

LG MONITOR PROJEKT 2007

LG MONITOR PROJEKT 2007

LG MONITOR PROJEKT 2007

Az Icsid vezetőségének tagjai második alkalommal vettek részt az "Artistic Proposal Monitor" projektben. A szakemberek az L1900 (Fantasy series) elnevezésű, háromtagú LCD monitorcsalád két modelljéhez készítettek egyedi terveket.

Az elkészült monitorok megtekinthetők az Icsid honlapján.