A kék .... zöld kiállítás a bécsi Collegium Hungaricumban

2011. június 9.

A "Kultúrfolyam" című EU-elnökségi programsorozat keretében A kék..zöld címmel a bécsi Collegium Hungaricum közreműködésében szokatlan projekt valósult meg.

A Duna Stratégia három országának művészei - a budapesti Szőke Gábor Miklós, a bécsi Walking Chair Design Stúdió művészei, Fidel Peugeuot és Karl Emilio Pircher, és a prágai Daniel Posta és Zdenek Vacek - közös koncepció alapján találták ki és építették meg tárlatukat, amely áttételesen a Dunával mint természeti jelenséggel foglalkozik, zöld gondolatokat képviselve.

A Magyar Formatervezési Tanács támogatásával megvalósított program ünnepélyes megnyitójára június 9-én 19 órakor került sor a bécsi Collegium Hungaricum galériájában. A kiállítást dr. Méhes Márton, a Collegium Hungaricum igazgatójának köszöntő szavai után Kálomista Imre, a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

A közös kreatív és innovatív koncepción alapuló kiállítás a bécsi Collegium Hungaricum Galerie UngArtban tekinthető meg szeptember 2-áig, ezt követően a tárlat Budapestre utazik, hogy a Design Hét Budapest rendezvénysorozat alatt a fővárosi nagyközönség is megtekinthesse.