EuroDesign – a design mérésének eredményei

Zárókonferencia, 2014.06.26. Brüsszel

Az EuroDesign projekt eredményeit összegző zárókonferenciára 2014. június 26-án Brüsszelben kerül sor, helyszíne a BOZAR.

A konferencia 13:30-kor Bonifacio Garcia-Porras, a Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatóságának osztályvezetője köszöntőjével kezdődik, bemutatásra kerülnek a projekt eredményei, különös tekintettel a design gazdasági jelentőségére, a vállalatokat célzó felmérések kialakított alternatív formáira, a designtevékenységre vonatkozó adatok gyűjtési és elemzési lehetőségeire. Kerekasztalbeszélgetés és kiváló példát jelentő vállalatok bemutatása gyakorlati példaként szolgál a projekt során alkalmazott megközelítés és a kidolgozott javaslatok alátámasztásaként.

A 2012 és 2014 között futó projekt alapját az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatósága által 2011-ben kiírt pályázata jelentette, melyen öt másik kezdeményezéssel együtt támogatást nyert a felhasználó-központú innovációs folyamatok előmozdítására, új innovációs megközelítések kidolgozására. A kiindulópont az Európa 2020 stratégia egyik kiemelt programja, az Innovatív Unió keretében az Európai Bizottság 2011-ben elindította az Európai Design Innovációs Kezdeményezést (European Design Innovation Initiative http://ec.europa.eu/enterprise/policies/innovation/policy/design-creativity/index_en.htm), melynek célkitűzése, hogy összekapcsolja a design, az innováció és a versenyképesség területeit.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - Magyar Formatervezési Tanács (SZTNH-MFT) az "EuroDesign - A design értékének mérése" című konzorcium tagjaként vesz részt ebben a munkában. Az SZTNH-MFT mellett a konzorcium tagjai a Barcelonai Design Központ (Barcelona Design Centre - www.bcd.es), a Koppenhágai Üzleti Főiskola (Copenhagen Bussiness School - www.cbs.dk), a Design Austria (www.designaustria.at), a Svéd Ipari Formatervezési Alapítvány (Swedish Industrial Design Foundation - www.svid.se) és a Cambridge-i Egyetem (University of Cambrige - www.cam.ac.uk).

A konferencia részletes programját itt olvashatják.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A regisztráció elvégzéséért kérjük, keresse fel a projekt hivatalos honlapját:
www.measuringdesignvalue.eu