Lezárult a 2014. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj-pályázat értékelése

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. finanszírozásában, a Magyar Formatervezési Tanács kezelésében és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével meghirdetett 2014. évi ösztöndíjpályázat értékelése lezárult.

A fiatal tehetségek alkotói munkáját és szakmai fejlődését segítő ösztöndíjpályázatra beérkezett munkák elbírálói a téma innovációs tartalmát, társadalmi és gazdasági jelentőségét vették figyelembe, de hasonlóan fontos szempont volt nemzetközi összehasonlításban is értékelhető újdonságtartalma.

A beérkezett pályázatokat az ösztöndíjbizottság két forduló keretében értékelte, döntésük értelmében a következő pályázók kezdhetik meg ösztöndíjas programjukat:

Albert Virág: Az évtizede bezárt Kőbányai Porcelángyár kortárs összművészeti központtá alakításának keretében az épületegyüttes építészeti megújításának koncepció-javaslatai, a központ shopjának belsőépítészeti tervezése és egy konkrét belsőépítészet elem megvalósítása (a Multinetwork Kft. közreműködésével);,
Bogdán Viktória: Autizmus applikáció;
Borsa Alíz: A madár motívuma a magyar népművészetben;
Börcsök Anna: Nyiotték / Ne(t)cklace. A hálózati kommunikáció és az ékszer kapcsolata;
Kovács D. Barna: Térformulátor; 
Kővári Zsófia: Új reggeliző és étkező szerviz formapark ( a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közreműködésével).

Az ünnepélyes eredményhirdetésre április közepén kerül sor a Műcsarnokban.