Magyar Formatervezési Díj - 2009

A Magyar Formatervezési Díj a hazai design szakma legrangosabb megmérettetése. A Magyar Formatervezési Tanács által kezelt és immár 30. alkalommal meghirdetett pályázatra idén több mint 250 pályamunka érkezett, melyek közül a legjobbakat négy kategóriában - termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka - választja ki a neves alkotóművészekből, szakemberekből álló zsűri. A nyertesek és különdíjasok alkotásaiból, valamint a kiemelt munkákból rendezett kiállítást a nagyközönség október 6. és november 22. között tekintheti meg az Iparművészeti Múzeumban.

A Magyar Formatervezési Díj alapításának harmincéves évfordulója alkalmából az Oktatási és Kulturális Minisztérium életműdíjat adományoz.

A jubileumot a hazai tervezőképző egyetemek hallgatói egy plakátkiállítással köszöntik.

A Magyar Formatervezési Tanács a Magyar Formatervezési Díj mellett idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal Design Management Díjat is adományoz. A díj olyan példaértékű vállalkozásokat, szervezeteket ismer el, amelyek működésében kiemelt szerephez jut a design alkalmazása és menedzselése. 

Az ünnepélyes díjátadó és a kiállítás megnyitó időpontja: október 5., 17.00 óra

Helyszíne: Iparművészeti Múzeum, 1091 Budapest, Üllői út 33-37.

Az est programja:

17 óra Design Management Díjak átadása

17:25 óra Magyar Formatervezési Díjak átadása

17:45 óra Az Oktatási és Kulturális Minisztérium életműdíjának átadása

18:30 óra A Scolar Kiadó gondozásában megjelentetett Németh Aladár életműkötet bemutatása. A könyvet bemutatja: Vámossy Ferenc építész, művészeti író