"Határtalan Design" - Formatúra Vándorkiállítás - Pécs 2009

 

A Magyar Szabadalmi Hivatal Formatervezési Tanácsának és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésének eredményeként - a budapesti Iparművészeti Múzeum után - első ízben Pécsett is megtekinthetők lesznek az elmúlt öt év Magyar Formatervezési Díjas alkotásai, termék-, vizuális kommunikáció, terv- és diákmunka-kategóriákban.
A Magyar Szabadalmi Hivatal Formatervezési Tanácsának "Formatúra Vándorkiállítása", mely a szellemi és tárgyi innováció és kreativitás magyarországi hírvivője, márciusban Európa leendő kulturális fővárosába, Pécsre érkezik.

A mediterrán jellegű város hangulata, egyedisége a térség multikulturalizmusának inspirációja, ahol a kultúra és a művészet - kilépve a klasszikus kiállítóterekből - az itt lakók és a turisták mindennapjainak részévé vált, a Balkán kapujában. Pécs szellemiségét természetesen meghatározza egyetemvárosi jellege is, hiszen a Pécsi Tudományegyetem a régió kutatási- és innovatív centrumává vált a tudományos élet számos területén. Nem véletlen tehát, hogy a kiállításnak Magyarország első, legkorábban alapított egyeteme ad otthont, a Pécsi Tavaszi Fesztivál programsorozatába illeszkedve.

A Formatúra Vándorkiállítást ünnepélyes keretek között március 31-én 16.00 órakor a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar Átriumában Dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke nyitja meg, köszöntőt mond Dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

A kiállítás április 19-éig, hétköznap 6.00-22.00 óráig, szombaton 7.00-19.00 óráig tekinthető meg a Boszorkány út 2. szám alatt.