Algéria csatlakozása a védjegyek nemzetközi lajstromozására vonatkozó Madridi Jegyzőkönyvhöz

Az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság 2015. október 31. napjától csatlakozik a Madridi Jegyzőkönyvhöz, amely a madridi rendszer továbbfejlesztése szempontjából jelentős előrelépésnek tekinthető, amely így egy szerződéses rendszerré alakult. Algériának a Madridi Jegyzőkönyv 95. tagállamaként történő csatlakozásával a madridi rendszerben szereplő Szerződő Felek száma 95-re bővült.

Mostantól minden nemzetközi védjegy esetén kizárólag a Jegyzőkönyv rendelkezéseit kell alkalmazni. Ennek eredményeképpen a bejelentők részére a nemzetközi védjegybejelentés benyújtása is egyszerűbbé válik.

Algéria nemzeti hivatala előtti nemzetközi védjegyeljárás tekintetében a Madridi Jegyzőkönyv következő rendelkezései kerülnek alkalmazásra:

           • az ideiglenes elutasítás kiadására nyitva álló 12 hónapos határidőt 18 hónap helyettesíti;

• ha ideiglenes elutasítás kiadására felszólalás benyújtása miatt kerül sor, az ilyen elutasítást az algériai   nemzeti hivatal a 18 hónapos határidő lejárta után is közölheti a Nemzetközi Irodával.

Algéria Madridi Jegyzőkönyvhöz történő csatlakozásával kapcsolatos közlemény a Nemzetközi Iroda honlapján, az alábbi linken érhető el:

http://www.wipo.int/madrid/en/notices/

A madridi rendszer tagállamainak listája a WIPO oldalán a következő oldalon található:

www.wipo.int/madrid/en/members

2015/08/26