Megjelent az Ákr. szabadalmi eljárásokban történő alkalmazásával kapcsolatos útmutató

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) előtti eljárások háttérjogszabályát 2017. december 31-ig a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) képezi. 2018. január 1-jével a Ket.-et – annak egyidejű hatályon kívül helyezésével – az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (Ákr.) váltja fel.

Az SZTNH alkalmazási segédletet (útmutató) készített az Ákr. rendelkezéseinek a szabadalmi eljárásokban történő alkalmazásáról. Az útmutató célja, hogy – mind az ügyfelek, mind az SZTNH munkatársai számára – megkönnyítse az SZTNH feladat- és hatáskörébe tartozó szabadalmi eljárásokban az egyes jogintézményekkel összefüggésben alkalmazandó szabályok azonosítását. Az SZTNH a többi iparjogvédelmi és a szerzői jogi eljárást, valamint a kutatás-fejlesztési tevékenység minősítésével kapcsolatos hatósági és szakértői eljárásokat szabályozó jogszabály tekintetében is dolgozik hasonló alkalmazási segédlet elkészítésén, amelyeket szintén nyilvánoságra fog hozni a honlapján.

Ha az útmutatóval kapcsolatosan észrevételük, javaslatuk merül fel, kérjük jelezzék felénk a jogiosztaly [169] hipo [961] gov [961] hu e-mail címen, ezzel is elősegítve az új jogszabály hatálybalépésére történő felkészülést és a zökkenőmentes átállást az SZTNH előtti eljárásokban.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

2017/11/23