Figyelmeztetés: kéretlen befizetési felhívások nemzetközi szabadalmi bejelentések, illetve védjegybejelentések magyarországi jogosultjainak

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy néhány cég kéretlen befizetési felhívásokat küld magyarországi bejelentőknek és jogosultaknak.

A levelek a szabadalmi, illetve védjegybejelentéssel kapcsolatos hivatalos számlának tűnnek. Az apró betűs szövegből kiderül, hogy a cég a befizetett összegért valójában egy adatbázisba való bekerülést ajánl fel szolgáltatásként.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a megjelölt összeg befizetése a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Szellemi Tulajdon Világszervezete, illetve az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatala előtt folyó eljárásokra, valamint a megszerzett jogokra semmilyen befolyással nincs, és abból az iparjogvédelmi oltalmakhoz fűződő jog nem származik.

Amennyiben kételyeik merülnek fel valamely levéllel kapcsolatban, kérjük, forduljanak bizalommal az SZTNH Ügyfélszolgálatához (tel.: (1) 474 5561, fax: (1) 474 5534, e-mail: mszh [169] hpo [961] hu)

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Szellemi Tulajdon Világszervezetének, az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának, valamint az Európai Szabadalmi Hivatalnak honlapját, ahol hasonló figyelmeztetések olvashatók az alábbi címeken:

http://www.wipo.int/pct/en/warning/pct_warning.htm

http://oami.europa.eu/ows/rw/pages/CTM/feesPayment/warning.en.do

http://www.epo.org/law-practice/legal-texts/official-journal/information-epo/archive/warning.html

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal

2011/06/30