Címer
Ugrás a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala főoldalára
 Közlöny E-nyilvántartás E-kutatás E-iratbetekintés E-ügyintézés Szemle
Elérhetőség Szolgáltatások Űrlapok, díjak Képzés Kiadványok Könyvtári katalógus Adatbázisok Kérdések
Keresés
English
Deutsch
Francais
Akadalymentes honlap
Egy szinttel feljebb
Vissza a főlapra
Nyomtatható verzió
Honlaptérkép
Súgó

A hivatal »
Szabadalom »
Növényfajta-oltalom »
Használati minta »
Védjegy »
Földrajzi árujelző »
Formatervezési minta »
Változásbejegyzés, képviselet, fenntartás, megújítás »
Szerzői jogi védelem »
K+F minősítés
Jogforrások »
Joggyakorlat
Tanácsok és testületek
Elégedettségmérés
Tudástár
Fórum
Üvegzseb és közérdekű adatok »
Közbeszerzés »
Hírlevelek
Hírarchívum

Utolsó frissítés dátuma: 2011. február 9.

Térítés ellenében nyújtott szolgáltatások

Egyszerűsített védjegyszűrés

Szolgáltatási tájékoztató

1. Az egyszerűsített védjegyszűrés keretében a hivatal a megrendelő által megadott szóra, szóösszetételre, személynevekre, jelmondatokra, betűkre, számokra (a továbbiakban együtt: karaktersor), valamint ábrákra, képekre, sík- vagy térbeli alakzatokra (a továbbiakban együtt: ábra) végez a hazai, valamint a Magyarország területére kiterjedő hatályú nemzetközi és közösségi védjegybejelentések, illetve védjegyek tekintetében szűrést. Karaktersor esetén a szűrés során kiválasztásra kerülnek a megrendelő által megadott megjelöléssel azonos (azonos írásmódú és azonos kiejtésű), valamint a megjelölést elemként tartalmazó korábbi elsőbbségű védjegybejelentések, valamint védjegyek. Ábrás vagy ábrával kombinált megjelölések esetén azok az ábrás megjelölések kerülnek kiválasztásra, amelyek az ábra legalább két jellemző, Bécsi Osztályozás szerint besorolt elemét tartalmazzák.

2. A szolgáltatás a hivatal által erre a célra rendszeresített megrendelőlapon, kizárólag írásban rendelhető meg. Egy megrendelőlapon egyetlen megjelölés szűrése igényelhető. A megrendelőlap hozzáférhető a hivatal Ügyfélszolgálatán és az MKIK-pontokon, illetve letölthető a hivatal honlapjáról.
A megrendelőlapot a következő címre kérjük eljuttatni:

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Ügyfélszolgálati Osztály
1370 Budapest, Pf. 552

3. A szűrés kizárólag a megrendelő által megjelölt áru- és szolgáltatási osztályokra terjed ki.
A megjelöléssel érintett áru(ka)t és szolgáltatás(oka)t a védjegyekkel ellátható termékek és szolgáltatások nemzetközi osztályozására vonatkozó Nizzai Megállapodás szerinti osztályozás alapján kell az áru- és szolgáltatási osztály(ok) sorszámával megadni.
A Nizzai Osztályozás elérhető a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala honlapján.
Az áru- és szolgáltatási osztályok megadása hiányában a szűrés mind a 45 osztályra történik az ehhez tartozó díjtétel felszámolásával.

4. A szolgáltatási díjat a hivatalnak a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01731842-00000000 számú előirányzat-felhasználási keretszámlájára kell

a) a hivatal pénztárában készpénzben vagy bankkártyával POS-terminál útján adott fizetési rendelkezéssel,

b) banki átutalással vagy

c) készpénz-átutalási megbízás útján megfizetni.

Banki átutalással vagy készpénz-átutalási megbízás útján történő fizetés esetén a megrendelő az átutalási megbízáson köteles feltüntetni a megrendelés visszaigazolásán, illetve a számlán szereplő "Azonosító számot" (Általános Szerződési Feltételek 4.4 pont).

A hivatal a találati listát legkésőbb a szolgáltatási díj fenti számlán történő jóváírását követő 15. napig elkészíti.

5. A szűrés eredményeképpen átadott dokumentum a találati lista, amely

a) karakterekből álló megjelölés esetén a releváns találatokat tartalmazó lista. Ha a releváns találatok száma több, mint 30, a listából kiválasztott leginkább releváns, legfeljebb 30 találatot tartalmazó lista;
b) ábrás megjelölés esetén a releváns találatokat tartalmazó lista. Ha a releváns találatok száma több, mint 15, a leginkább releváns 15 találatot tartalmazó lista;
c) találat hiányában ennek közlése.

A találati lista a megjelölést, a megjelölés azonosítóit (ügyszám, lajstromszám), az áruosztály(ok) sorszámát, a bejelentés napját, az elsőbbség napját, valamint a védjegy, illetve a védjegybejelentés származását (nemzeti, nemzetközi, közösségi) tartalmazza.

A találati listában hivatkozott dokumentumok teljes terjedelmű kinyomtatása külön díj ellenében kérhető a hivatal Ügyfélszolgálatán.

A találati listán feltüntetett korábbi elsőbbségű védjegybejelentések és védjegyek további nyilvános adatai az alábbi honlapokról is hozzáférhetők:
nemzeti védjegyek: http://pipacsweb.hpo.hu/,
nemzetközi védjegyek: http://www.wipo.int/madrid/en/services/madrid_express.htm
közösségi védjegyek: http://oami.europa.eu/en/db.htm.

6. A találati lista személyesen vagy postai úton vehető át. Amennyiben a megrendelőlapon egyik sincs megjelölve, a találati listát postai úton küldjük meg.
Külön igény esetén a szűrés elvégzését követően azonnal továbbítjuk az eredményt e-mailen vagy faxon is (legfeljebb 10 oldalig).

7. A hivatal felhívja a figyelmet, hogy a szűrés alapját képező adatbázisok adattartalma adott esetben a szűrés időpontjánál korábbi állapotot is tükrözhet, amelyért a hivatal semmilyen felelősséget nem tud vállalni.

Általános szerződési feltételek (PDF) »

 

Elérhetőség
E-mail:
Cím:
1054 Budapest,
Akadémia u. 21.
Postacím:
1370 Budapest,
Pf. 552.
Zöldszám:
06 (80) 345 678
Telefon:
(1) 474 5561
Telefax:
(1) 474 5534Nyitva tartás

Hétfő:

9.00-13.00

Kedd:

9.00-13.00

Szerda:

10.00-18.00

Csütörtök:

9.00-13.00

Péntek:

9.00-11.00


Kapcsolat Impresszum Hungary.Network Zrt. Mátai és Végh Kreativműhely