Közös közlemény a leíró jellegű / megkülönböztető képességgel nem rendelkező szavakat tartalmazó ábrás védjegyek megkülönböztető képességét érintő közös gyakorlatról

A Belső Piaci Harmonizációs Hivatal és a részt vevő tagállami hivatalok a Konvergencia Program keretében újabb területen dolgoztak ki alapelveket a joggyakorlat harmonizálása érdekében. A CP3. számú konvergencia projekt célja az azzal kapcsolatos szemlélet közelítése volt, hogy a kizárólag leíró, vagy megkülönböztető képességgel egyéb okból nem rendelkező szóelemeket tartalmazó ábrás megjelölések mely esetekben rendelkeznek megkülönböztető képességgel. A projekt célul tűzte ki továbbá ezen a területen a részt vevő hivatalok által egységesen alkalmazandó elvek kidolgozását is.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a közös gyakorlat kialakítását végző munkacsoport tevékenységében aktívan részt vett, és a 2015. december 1-jét követően indult eljárásaiban vállalta a rögzített elvek alkalmazását, amelyek nagyrészt összhangban állnak az eddigiek során követett hivatali gyakorlattal.

A közös gyakorlatot tartalmazó Közös Közlemény, a rövid, áttekintő tájékoztató, valamint a közös gyakorlattal kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések a Hivatal honlapjának Konvergencia aloldalán érhetők el.   

2015/10/02