Tovább bővül a szabadalmi szupersztráda

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala örömmel jelenti be, hogy a szabadalmi bejelentések engedélyezésének felgyorsítására létrehozott Global Patent Prosecution Highway (GPPH), 2015. július 6-án két újabb együttműködővel gyarapszik. A Német Szabadalmi és Védjegy Hivatal (DPMA), illetve az Észt Szabadalmi Hivatal csatlakozik az így 21 tagra bővülő projekthez, amelyben a következő hivatalok vesznek részt:

Az Ausztrál Szellemitulajdon-védelmi Hivatal ( IP Australia), a Kanadai Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (CIPO), a Dán Szabadalmi és Védjegy Hivatal (DKPTO), a Finn Szabadalmi és Regisztrációs Nemzeti Tanács (NBPR), a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ( Magyarország), az Észt Szabadalmi Hivatal ( EPA), az Izraeli Szabadalmi Hivatal (ILPO), az Izlandi Szabadalmi Hivatal (IPO), a Japán Szabadalmi Hivatal (JPO), a Koreai Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (KIPO), az Északi Szabadalmi Intézet (NPI), a Német Szabadalmi és Védjegy Hivatal (DPMA), a Norvég Iparjogvédelmi Hivatal (NIPO), a Portugál Nemzeti Iparjogvédelmi Intézet (INPI), az Orosz Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (ROSPATENT), az Osztrák Szabadalmi Hivatal (APO), a Spanyol Szabadalmi és Védjegy Hivatal (SPTO), a Svéd Szabadalmi Hivatal (PRV), a Szingapúri Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (IPOS), az Egyesült Királyság Szellemitulajdon-védelmi Hivatala (UKIPO) és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (USPTO).

A nemzetközi együttműködésnek az a célja, hogy lehetővé tegye a szabadalmi hivatalok közötti közvetlen információ cserét és felgyorsítsa a szabadalom-engedélyezési eljárást. A szabadalmi bejelentő igényelheti a gyorsított elbírálást az együttműködésben résztvevő bármelyik hivatalnál, abban az esetben, ha a 21 hivatal bármelyikében szabadalomképesnek találták a szabadalmi leírás igénypontját.

További információ a feltételekről elérhető a Japán Szabadalmi Hivatal portálján: http://www.jpo.go.jp/ppph-portal/globalpph.htm.

 

 

2015/07/06