SPC felülvizsgálattal kapcsolatos nyilvános konzultáció

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk arról, hogy az Európai Bizottság 2017. október 12-én nyilvános konzultációt kezdeményezett a kiegészítő oltalmi tanúsítványokról (SPC) és a szabadalmi oltalom tartalmára vonatkozó szabályozás alól biztosított egyes mentességekről.

A Bizottság által kezdeményezett konzultáció célja, hogy a szabadalmak és az SPC-k szabályozása egyes vonatkozásainak kiigazítása megtörténjen. Ez az alábbi három elemre terjedne ki:

  • egységes hatályú európai SPC jogcím létrehozása,
  • a szabadalmi oltalom tartalmára vonatkozó szabályozás alól a kísérletek tekintetében biztosított, uniós szinten szabályozott mentesség alkalmazási körének aktualizálása,
  • az SPC oltalom tartalmára vonatkozó szabályozás alól a gyártás tekintetében biztosított mentesség bevezetése.

A konzultáció 2018. január 4-ig tart.

Kérjük, hogy a mellékelt kérdőív kitöltésével ossza meg tapasztalatait és ismereteit a Bizottsággal. A beérkezett válaszokat a Bizottság kiértékeli, majd egy jelentésben összegezi és a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság holnapján közzéteszi.

A Bizottság a konzultáció eredménye fényében dönt arról, hogy szükség van-e és ha igen, milyen jellegű további intézkedésre.

A nyilvános konzultációval kapcsolatos további részletek az alábbi címen is elérhetők:

https://ec.europa.eu/info/consultations/public-consultation-supplementary-protection-certificates-spcs-and-patent-research-exemptions_hu

Kérjük továbbá, hogy a kitöltött kérdőívet egyidejűleg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal részére is legyen szíves eljuttatni annak az spc [169] hipo [961] gov [961] hu e-mail címre történő elküldésével.

Együttműködését előre is köszönjük!

 

2017/10/19