Módosult az Iparjog (GINOP-2.1.3-15) című pályázat

2016. január 11-én módosult a Széchenyi 2020 fejlesztési program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett GINOP-2.1.3-15 kódszámú pályázat. A módosítások keretében – több technikai jellegű változtatás mellett – meghatározásra került a szellemivagyon-értékelés fogalma, bővült a nem hiánypótoltatható szempontok listája és megjelentek a szellemivagyon-értékeléssel kapcsolatos tevékenység megvalósításának feltételei. A módosítás a költségvetési szervek, illetve intézményeik támogatási gyakoriságát is érinti.

A „Önerő” pontnak megfelelően (3.8) a támogatást igénylőnek legalább a projekt összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie. A „Támogatást igénylők köre” pontban (4.1) rögzítésre került, hogy a szellemi vagyon értékelésével kapcsolatos tevékenység megvalósítása esetén mely feltételeknek kell a támogatást igénylőknek megfelelnie. A „Támogatásban nem részesíthetők köre” pontban (4.2) rögzítésre került, hogy költségvetési szervek, valamint költségvetési szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményei adott naptári éven belül többször is részesülhetnek támogatásban a Felhívás 3.1. II. pontjában (Iparjogvédelmi oltalomszerzéssel és fenntartással kapcsolatos tevékenységek) felsorolt tevékenységekhez kapcsolódóan. Változott a „Nem hiánypótoltatható jogosultsági kritériumok” pont (4.4.1), a támogatást igénylőnek a GOP 1-es prioritási keretében támogatásban részesült, projektjének záró elszámolását szükséges benyújtania a jogosultsági kritérium teljesítéséhez.

Az „Iparjogvédelmi oltalomszerzéssel és fenntartással kapcsolatos költségek” pontba (5.5.2) költségkorlátok kerültek beépítésre. Az elszámolható költségek köre a „Szellemi vagyon értékelési és/vagy szellemi vagyon audit szolgáltatásokkal kapcsolatos költségek” pontban (5.5.3) kikészült a számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenységet is végző gazdálkodó szervezet által nyújtott szakértői szolgáltatás költségével. Meghatározásra került a szellemivagyon-értékelés fogalma.

A pályázati kiírás elérhető az alábbi honlapon: www.palyazat.gov.hu/

2016/01/27