Lábody Péter a legfontosabb magyarok között – a New Europe 100 listája szerint

A „New Europe 100” harmadik éve állítja össze a listát Közép- és Kelet-Európa legizgalmasabb embereiről és szervezeteiről, akik és amelyek valamilyen módon újítónak számítanak a régió társadalmi, politikai és üzleti területein. A listát a lengyel Res Publica nevű magazin és alapítvány, a Visegrádi Alap, valamint a Google és a Financial Times állította össze a jelentkezések alapján.

Nem meglepő módon a listán a lengyelek vannak a legtöbben, a válogatás közel negyedét ők teszik ki. Utánuk a csehek és a szlovákok jönnek.

10 magyar is szerepel a listán, ők: Kishonti László, a Kishonti Informatics alapítója; Bodó Péter, a kerekesszékeseknek készült Route4U navigációs app kitalálója; Robotka Zsolt, a jelnyelvet szöveggé fordító számítógépes rendszer, a SignAll létrehozója; Pethő András, a Direkt36 oknyomozó központ társalapítója és szerkesztője; Takáts Zoltán, a rákos szöveteket azonosító iKnife egyik feltalálója; Haidegger Tamás, az orvosi fertőtlenítést ellenőrző kórházi gépeket gyártó HandInScan ügyvezetője; Lábody Péter, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának főosztályvezetője; Prem Kumar Rajaram, a CEU roma integrációs programjának vezetője és a menekülteknek ingyenes online kurzusokat kínáló CEU OLIve társalapítója; Pocsuvalszki Alíz, a menekültjogokért kampányoló Migszol aktivistája és Grad-Gyenge Anikó, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának vezetője.

(forrás: Kreatív Online)

http://www.kreativ.hu/cikk/ok_most_az_izgalmas_magyarok_a_new_europe_100...

2016/11/25