ISO TANÚSÍTOTTSÁGUNK SIKERES MEGÚJÍTÁSA

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – a magyar közigazgatásban és a nemzetközi szakmai körökben egyedülállóan – hetedik alkalommal sikeresen védte meg minőségirányítási, információbiztonsági és IT szolgáltatás irányítási rendszerének ISO tanúsítottságát.

A svájci székhelyű SGS (Société Generale de Surveillance) Csoport tagja, az SGS Hungária Kft. által auditált és tanúsított három ISO szabvány követelményeit kielégítő rendszer különleges presztízst jelent Hivatalunk számára és egyben ügyfeleink, partnereink felé garantálja feltétlen elkötelezettségünket a magas minőségű szakmai- és IT szolgáltatások, valamint az információbiztonság mellett.

A Hivatalban jelenleg három nemzetközi irányítási – az ISO 9001:2008 minőségirányítási; az ISO ISO/IEC 27001:2013 információbiztonság irányítási, és az ISO/IEC 20000-1:2011 informatikai szolgáltatásirányítási - szabványnak megfelelően, tanúsított ISO rendszer működik, amely az alábbiak szerint lefedi az alapfeladataink döntő többségét, valamint a menedzsment- és funkcionális tevékenységünk teljes egészét.

  • Minőségirányítási rendszerünk átfogja a hivatal hatáskörébe tartozó iparjogvédelmi és szerzői jogi hatósági vizsgálatokat és eljárásokat, a Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI) számára végzett nemzetközi kutatási és elővizsgálati eljárásokat, a kutatás-fejlesztési tevékenység minősítésével kapcsolatos hatósági és szakértői feladatokat, az állami dokumentációs és információs tevékenységünket, továbbá az alaptevékenység keretében nyújtott: így a nemzetközi partnereink számára végzett szabadalmi újdonságkutatási és vizsgálati szolgáltatásokat is.
  • Az információbiztonság irányítási rendszerünk lefedi a feladataink végrehajtása során használt elektronikus és fizikai információs rendszerek biztonságát.
  • Az informatikai szolgáltatásirányítási rendszerünk magában foglalja a hivatal belső fejlesztési és üzemeltetési, illetve külső ügyfeleinek nyújtott teljes IT infrastruktúrát és szoftver-alkalmazási szolgáltatásokat. 

Az integrált ISO rendszer hetedik, egyben a háromévente esedékes megújító auditja során a Hivatal ismételten bizonyította elkötelezettségét a rendszer fenntartása mellett. Hisszük, hogy tevékenységünk tanúsított ISO rendszerben való ellátása a jövőben is garanciát nyújt ügyfeleinknek arra, hogy ügyeiket a jogszabályi követelményeknek megfelelően stabil és biztonságos rendszerben, jól felkészült szakembergárda közreműködésével intézhetik.

2016/12/15