Együttműködési megállapodás az MTA és SZTNH között

2016 januárjában a korábbi évek gyakorlatának megfelelően együttműködési megállapodást írt alá Dr. Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke és Dr. Bendzsel Mikós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke. A 2018. december 31-éig szóló együttműködési megállapodás aláírásával a felek tovább kívánják mélyíteni a már hosszú időre visszatekintő szoros együttműködésüket.

Az együttműködés célja az MTA intézményrendszerében a szellemi alkotások védelmének, a hazai tudományos élet és kutatói kör szellemitulajdon-védelmi tudatosságának növelése, valamint az értékalapú hasznosítás-tudatos K+F tevékenység gyakorlatának támogatása. Ennek keretében az SZTNH az elmúlt években kialakult szokás szerint vállalja szakmai konzultációk és szemináriumok tartását a szellemi tulajdon védelmének, illetve hasznosításának témakörében az MTA irányítása alá tartozó költségvetési szervek munkatársainak továbbképzése érdekében. Az SZTNH támogatást nyújt az MTA és intézményei számára saját szellemitulajdon-menedzselési gyakorlatuk kialakításához.

A szerződő felek megállapodtak abban, hogy megvizsgálják az együttműködés lehetőségeit a technológiatranszfer, a szellemivagyon-értékelés, valamint az innovációmenedzsment szellemitulajdon-védelmi kérdéseit érintő témakörökben. Az SZTNH és az MTA továbbá megállapodtak abban is, hogy kölcsönösen egyeztetnek a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs politika területén felmerülő kérdésekről, illetve adott esetben közös kezdeményezések indításáról.

2016/03/17