A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) Védjegy, Design és Földrajzi Árujelző Állandó Bizottságának 35. ülése

2016. április 24-27. között Genfben tartotta 35. ülését a WIPO Védjegy, Design és Földrajzi Árujelző Állandó Bizottsága (Standing Committee on the Law of Trademarks, Industrial Designs and Geographical Indications, SCT).

Az ülés elsődleges célja az volt, hogy a formatervezésiminta-oltalmi eljárások alakiságait harmonizáló új egyezmény (Design Law Treaty) tervezetét a tagállamok véglegesítsék és a tárgyalásokat lezárják. Erre a szakmai nézetkülönbségek miatt nem került sor, így az SCT ülését követően nem lehetett megtartani a diplomáciai értekezlet alapvető eljárási kereteit meghatározó Előkészítő Bizottság ülését sem.

A további napirendi pontok között szerepelt még a földrajzi árujelzők kérdése is, aminek kapcsán továbbra is konstruktív hozzáállás jellemzi a két, tartalmilag egymástól távol álló javaslat köré összpontosuló országokat.

Magyar vonatkozású eredmény, hogy dr. Gonda Imrét, az SZTNH Védjegy és Mintaoltalmi Főosztályának helyettes vezetőjét újabb két évre az SCT elnökhelyettesévé választották.

2016/05/02