ÁLMODJ! PÁLYÁZZ! NYERJ!

2018. február 28., Budapest ... Idén is meghirdették a Moholy-Nagy Formatervezési Ösztöndíjpályázatot, melyre április 10-ig várják a fiatal tervezők, alkotók jelentkezését. A 6 hónapos futamidejű, bruttó 900.000 forint összértékű ösztöndíjra 35 évnél fiatalabb, szakirányú diplomával (MA, MSc) rendelkező, Magyarországon alkotó munkát végző tervezők jelentkezhetnek.

Az ösztöndíjpályázat idei kiírása elérhető a Magyar Formatervezési Tanács weboldalán.

A majd harminc éve működő Moholy-Nagy Formatervezési Ösztöndíjprogram eddig száznál is több fiatal, hazai designernek biztosított lehetőséget a szakmai fejlődésre, tehetsége kibontakoztatására. Az elmúlt évek során egyre jelentősebb ipari, gyártói részvétellel kiegészült, és gazdasági döntéshozói figyelemmel kísért program célja elősegíteni a hazai design társadalmi beágyazódását, innovációs folyamatokba, nemzetgazdaságba való integrációját. Segíteni az alkotó munkát folytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását, lehetőséget biztosítva saját kezdeményezésű, vagy gyártói együttműködésben megvalósított projektek létrehozására. Ez utóbbiak sorához idén első alkalommal csatlakozott a Flying Objects, újabb izgalmas színfolttal kiegészítve a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-vel, a Maformmal, és a Nyír-Demonich Zrt.-vel zajló többéves gyártói együttműködést.

A 2018-ban a Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével meghirdetett ösztöndíjpályázat finanszírozásában részt vesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., és a Nyír-Demonich Zrt.

További információ: mft.org.hu / facebook.com/magyarformatervezesidij

 

További információ a média számára:

Fábics Natália (SZTNH, MFT részéről)

Arven PR & Communications

+36 30/924 42 24

arvenpr [169] gmail [961] com

2018/03/07