Újabb kéretlen díjfizetési felhívás

Tisztelt Ügyfeleink!

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (a továbbiakban: Hivatal) tájékoztatja Önöket, hogy a World Patent & Trademark Service  cég kéretlen díjfizetési felhívást küld jogosultak részére. Sajnálatos módon egyre gyakrabban előforduló jelenség – és a Hivatal előtt is ismert -, hogy egyes vállalkozások megtévesztő díjfizetési felhívásokat küldenek védjegy-, illetve szabadalmi bejelentések jogosultjainak. Ezek a levelek – az esetek többségében – hivatalos számlának tűnnek, és csak a levélben található apró betűs tájékoztatóból derül ki, hogy valójában egy, az oltalom szempontjából jogilag irreleváns adatbázisba való bekerülést ajánl a cég a befizetett összegért.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Hivatal semmilyen kapcsolatban nem áll a kéretlen befizetési felhívásokat küldő vállalkozásokkal. Az e cégek által nyújtott szolgáltatások semmilyen kihatással nincsenek a Hivatal által intézett iparjogvédelmi hatósági eljárások lefolytatásáraA Hivatal nem küld számlát a bejelentők, jogosultak részére.

A Hivatal a kéretlen díjfizetési felhívásokkal kapcsolatban már korábban is tett közzé figyelmeztetést és példákat honlapján, hogy jellemzően mely cégektől, milyen formában érkeznek a hivatkozott megkeresések. További információ, valamint a World Patent & Trademark Service cég megtévesztő díjfizetési felhívása az alábbi linken érhető el:

https://www.sztnh.gov.hu/hu/figyelmeztetes-megteveszto-dijfizetesi-felhi...

 

 

2017/11/02