Szabadalmi Szakmai Ügyfélfórum 2014/II

Nagy érdeklődéssel zajlott le a második Szabadalmi Szakmai Ügyfélfórum is. A jelenlévők rövid témafelvezető előadások után vitatták meg a hatósági eljárásokat érintő aktuális kérdéseket. A fórum résztvevői hasznos észrevételekkel gazdagították a szakmai eszmecserét, mellyel hozzájárultak a joggyakorlat továbbfejlesztéséhez.

Dr. Mikló Katalin a tanácsi ügyek gyorsítása érdekében tett hivatali intézkedéseket és azok eredményeit mutatta be: a folyamatban lévő ügyek racionális átszignálásától kezdve, egészen az ésszerű határidő kitűzésig.

Kürtössy Jenő a nemzeti szabadalmak megadás utáni önkéntes korlátozási eljárásának bevezetésével kapcsolatos szakmai konzultáció tapasztalatairól adott számot. Ismertette az új eljárás bevezetésével kapcsolatban érkezett pro- és kontra érveket, illetve a hivatali álláspontot is.

Dr Kereszty Marcell az új tartalom bevitelének tilalmáról tartott érdekfeszítő előadást, összehasonlítva az EPO és az SZTNH joggyakorlatát. Hasznos javaslatokat fogalmazott meg a hazai szabályozással kapcsolatban.Dr. Baji-Gál Árpád a „zöld” szabadalmak engedélyezési eljárásában jövőre tervezett kísérleti projektet ismertette, amelynek köszönhetően a zöld bejelentések átfutási ideje akár 1-1,5 évre is lecsökkenhet.

A program napirendje és az elhangzott előadások:

Tanácsi ügyek meggyorsítása érdekében tett intézkedések és eredmények
Előadó: Dr. Mikló Katalin

A megadás utáni önkéntes korlátozási eljárás bevezetésével kapcsolatos szakmai konzultáció tapasztalatai
Előadó: Kürtössy Jenő

Az új tartalom bevitelének tilalma
Előadó: Dr. Kereszty Marcell

Kísérleti projekt a „zöld” szabadalmak engedélyezési eljárásában
Előadó: Dr. Baji-Gál Árpád

2014/12/15